Lämpökamerakuvaus
Suoritamme lämpökamerakatselmuksia kiinteistöjen sähkökeskuksiin. Lämpökamerakuvauksella parannetaan sähkökeskusten paloturvallisuutta
- Palvelut
- Lämpökamerakuvaus
Lämpökamerakuvaus
Lämpökamerakatselmus / Kiinteistöt / Sähkökeskukset
Menetelmällä voi tutkia laajojakin alueita nopeasti. Mittaustuloksista muodostuu selkeä ja havainnollinen kuva. Katselmusraportista vuoto- ja vikakohdat selviävät tarkasti. Raportti ei ole kuitenkaan varsinainen työselitys. Lämpökamerakatselmus sopii esim. remontointitarpeen kartoittamiseen ja tehtyjen remonttien onnistumisen valvomiseen. Katselmusraportissa esitetään lämpökuvat jokaisesta havaitusta lämpöpoikkeamakohdasta.
Lämpökamerakatselmuksen laajuus
Lämpökamerakatselmus suoritetaan pääsääntöisesti sisätiloissa.
Joissakin tapauksissa on oleellista kuvata rakennus myös
ulkoapäin tai ullakkotilasta. Kuvattavia pintoja ovat yleensä:
- ulkoseinien sisäpinnat
- lattiat ulkoseinien vierillä
- sisäkattopinnat (vain ulkoilmaan rajoittuvat osat)
Lämpökuvaus parantaa sähkökeskusten paloturvallisuutta
Sähkö on suurin yksittäinen syy palovahinkoihin Suomessa. Merkittävä osa sähköpaloista saa alkunsa sähköisten liitosten vikaantumisesta, erityisesti jakokeskuksissa.
Palo uhkaa aina omaisuutta ja varsinkin taloyhtiöissä pahimmillaan myös useiden asukkaiden turvallisuutta. Sähkölaitteiston haltijan on sähköturvallisuuslain mukaan huolehdittava laitteiden kunnosta.
Huolehtiminen tarkoittaa käytännössä kunnossapito- ja määräaikaistarkastuksia sekä huolto- ja kunnossapito-ohjeiden noudattamista. Tukesin teettämän tutkimuksen* mukaan yksi parhaista keinoista sähköturvallisuuden varmistamiseksi on sähkökeskuksen lämpökuvaus.
Sähkökeskusten lämpökuvauksen hyödyt:
• Sähköpaloriskin madaltuminen
• Käyttökatkoilta välttyminen
• Tarkkaa tietoa huoltotarpeista
• Nopeus ja tehokkuus
Lämpökuvaus raportoidaan tarkasti
Lämpökuvauksen raporttiin kirjataan selkeät tiedot mahdollisista toimenpiteitä vaativista kohteista. Jokaisen lämpökuvan yhteyteen liitetään tiedot kuvatusta kohteesta, havainnoista ja suositeltavista toimenpiteistä.
Tyypillisiä kuvauksissa havaittuja vikoja sähköasennuksissa ovat:
• löysät liitokset ja asennusvirheet
• kuluminen
• pöly ja lika
• vino- ja ylikuormat.